Fokuserer vi for mye på sex?

Når vi leser i magasiner og ser på TV virker det ikke som noen lenger har noe problem med å blåse opp store skrifter som «Analsex kryddrer hverdagen». Syntes du dette er sjokkerende, eller

Vi fokuserer kanskje litt for mye på sex. Foto: Phil Moore

mener du at det er bra at vi er åpne rundt temaet? Kanskje du mener vi er litt for åpne? Sex er i hvert fall kommet for å bli når det kommer til de riksdekkende avisene – det er det i hvert fall ingen tvil om. Et eksempel er det nye NRK-programmet Trekant som i aller høyeste grad har blitt debattert opp og ned av folk som bedriver å lusker rundt i lokalene til de største avisene i Norge.

Selv når jeg f.eks av ren nyskjerrighet går inn på kvinneguiden for å lese litt her og der, blir jeg lett sjokkert over at omtrent 4 av 5 saker omhandler sex, når siden ikke har noen direkte tilknyttning til seksualitet i det hele tatt.
De lover oss gull og grønne skoger om vi finner G-punktet, «analsex har aldri vært så godt som nå», «9 av 10 kvinner har sexleketøy»… Det siste jeg så nå var et webTV-klipp på NRK hvor en sexekspert mente at vi lenger ikke skulle legge sexleketøyet i nattborskuffen, men heller ha det oppå nattbordet så vi fikk et naturlig og avslappet forhold til det. Jeg mener at dette er å gå litt langt, og litt privatliv uten alles beskuelse må det være mulig å ha.
Skaper ikke dette et veldig press på enkelte? Det er mange nok (spesielt kvinner) som sliter med kroppen sin og som føler at dette bare blir enda værre. Det er sikkert mange personer som føler de sitter veldig utenfor og føler at det er lystig på alle soverom i hele landet, men ikke på hans/hennes.

Kan enkelte sex-saker være oppskrytt? Er det virklig alle kvinner som hyler av lyst når de suger en stake i 30 minutter?
Hvem har egentlig vært med på å skape et så åpent bilde av sex? Skal pornoen ta skylden for det, eller er det moralen vår?

Er det for lite fokus på samspill, trygghet og partnerskap oppi alt dette? Jeg selv mener at det er det, men at det i de senere tid har blitt lagt mer fokus på dette i media og generelt ellers også.

Skjønner godt at unge får prestasjonsangst og den følelsen av at «alle har gjort det» jeg. Men det er egentlig ikke noe som skal tale for at man blir nødt til å debutere seksuelt i en såpass lav alder som mange jenter og gutter nå gjør. Vet ikke om dette er på grunn av at vi fokuserer for mye på sex eller hva det kan være. Mangel på informasjon er det i hvert fall ikke – det viser jo denne nettsiden og X antall andre blogger også.

La meg få avslutte med at dette innlegget har ingenting med noen personlige vansker eller noe som helst i den rettningen å gjøre. Jeg streifet bare innom tanken og fikk litt lyst å ta det opp med dere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *