Generelt om glidemiddel

Dette er en generell beskrivelse av glidemiddel. I de tre artiklene under denne følger en mer detaljert beskrivelse av oljebasert, vannbasert og silikonbaserte glidemidler.

Se under fanen «Typer glidemiddel» på høyre side for kortversjonen.

Å bruke glidemidler er en enkel måte for å kunne oppleve mest mulig nytelse under sex.  Det kan gjøre de seksuelle aktivitetene mer sensuelle og nytelsesfulle ,  så bruk det når du utforsker sexleketøy eller vil å legge til en liten vri i sexrutinene sammen med partneren. Det er også klart en god løsning mot vaginal tørrhet.

Det er viktig å finne et glidemiddel som passer for deg, da det er ulike typer. Disse kan deles inn i tre kategorier: vannbaserte, silikonbaserte og oljebaserte. Glidemidler kan skape kløe og irritasjon, så pass på at du prøver den på en liten del av indre kjønnsleppen først. Vask området med mild såpe hvis du opplever kløe eller irritasjon, så kan du prøve et annet glidemiddel når irritasjonen blir borte.

Her er informasjon om glidemidler:

Vannbaserte glidemidler: Disse universale glidemidlene er de mest vanlige, siden de er trygge å bruke med sexleketøy og lateks prevensjonsmidler slik som kondomer, membraner og svamper. De er lette å tørke bort, og er laget for å være ikke kløende, selv om noen inneholder glyserin, som kan føre til gjærinfeksjoner. De blir fort tørre, men vann eller spytt kan fort rette opp i dette. Noen gode vannbaserte glidemidler inneholder K-Y Ultra Gel (som har en «varmende» versjon) og Flytende Silke. Smakstillsatte, spiselige vannbaserte glidemidler er også populære og morsomme, selv om de ofte inneholder sukker og glyserin, som kan øke sannsynligheten for soppinfeksjoner .

Silikonbaserte glidemidler: Disse glidemidlene varer lengre enn vannbaserte glidemidler. De kan ikke brukes med sexleketøy laget av silikon, på grunn av silikon-på-silikon effekten, men du kan bruke den på lateks prevensjonsmidler og sexleketøy som ikke er laget av silikon.Husk at noen kvinner reagerer på silikon, så test det først. Silikonbaserte glidemidler er vanskeligere å vaske vekk fra sengetøy og klær,  og de er dyrere enn vannbaserte glidemidler.

Oljebaserte glidemidler: Vanlige oljebaserte glidemidler inneholder Vaselin og vitamin E olje. Disse glidemidlene er flotte for håndjobber, men er ikke regnet som trygge å bruke med lateks produkter eller gummileker, siden de kan ødelegge lateksen. Derfor kan de være mer attraktive for personer i et monogamt forhold hvor de ikke bruker kondomer eller andre lateks prevensjonsmidler. De er også vanskelige å vaske bort, siden de har en tykk tekstur. Hvis du vil prøve vitamin E olje, sjekk med partneren din først, da noen mennesker er allergiske mot den.

Nå som du vet det mest grunnleggende, kan du utforske med forskjellige glidemidler for å finne den som passer for deg – litt glidemiddel kan forbedre sexlivet!

Under her ligger  detaljert forklaring om de forskjellige glidemidlene på markedet med fordeler og ulemper. Eller se overskriften «typer glidemiddel» for en kortversjon.

Disse produktene er produsert i Norge og selges blant annet av kondomeriet og andre nettbutikker.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *