Typer glidemiddel

Du var kanskje klar over at det finnes forskjellige typer glidemiddel? Vi differensierer hovedsaklig mellom tre varianter; oljebasert, vannbasert og silikonbasert glidemiddel. Forskjellene er ganske merkbare – og alle passer til hvert sitt bruk. Dog skal det sies at vannbasert glidemiddel er det som er klart mest utbredt, og som passer nybegynnere. Her er en liten guide om de forskjellige typene glidemiddel.

1. Silikonbasert glidemiddel

Forbruket er desidert minst om man bruker et silikonbasert glidemiddel. Grunnen til dette er at det er utrolig mye mer «gli» i hver dråpe, noe som gjør at man kun trenger to-tre dråper for en hel sexøkt. Om planen er å ha litt maritim sex, så fungerer denne fint også i kontakt med vann.

Eneste problemet med silikonbasert glidemiddel er at det ikke kan brukes med dildoer og andre sexleketøy som er laget av silikon. Silikon mot silikon er ikke akkurat noen god idè. Men silikon mot kondom er dog en god idè, så dette er den glidemiddeltypen som egner seg best til analsex.

2. Vannbasert glidemiddel

Det aller vanligste, og det glidemiddelet de aller fleste kjøper første gangen, er noe som heter vannbasert glidemiddel. Hovedingrediensen er vann, noe som gjør at det er lett å håndtere både før, under og etter sex. Du vil trenge litt mer glidemiddel her hver gang du har sex enn om du kjøper et silikonbasert et.

Vannbaserte glidemidler er ofte den billigste varianten, og krever at du ikke har sex under vann.

3. Oljebasert glidemiddel

Det er kun et fåtall som bør gå i kjøp av et oljebasert glidemiddel. Dette er kun for de som ønsker å gjøre en av disse to tingene;

– bruke analsex-leketøy
– ha analsex uten kondom

Begge disse tingene er det egentlig svært få mennesker som gjør, noe som forteller oss at oljebasert glidemiddel ikke er veldig utbredt. Olje er dessuten noe som kan irritere huden din, så pass på før du bruker det på andre steder enn der det er anbefalt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *