Vannbasert glidemiddel

Vannbasert glidemiddel er en substans, vanligvis flytende, som blir brukt til å redusere friksjon under seksuell aktivitet. Vannbaserte glidemidler er spesielt de væskene som er laget av en base med vann og en cellulose eller glyserin løsning. Et vannbasert glidemiddel er vannløselig og kan derfor lett vaskes vekk. Den tidligste og fortsatt mest utbredte formen for glidemiddel er vannbasert, selv om nyere former oljebaserte og naturlige glidemidler har kommet på markedet.

 

Siden de er vannbaserte, har disse glidemidlene en tendens til å tørke ut mens man bruker det. Dette kan løses til en viss grad ved å bruke mer glidemiddel eller ved å tilføre litt vann til området. Et vannbasert glidemiddel vil tørke ut på egenhånd og blir enten absorbert inn i huden eller oppløser seg selv etter bruk, og etterlater seg kun rester fra de andre ingrediensene. Fordi vannbasert glidemiddel kan tørke ut er det lurt å ta på litt mens man holder på for å forhindre at det bygger seg opp en friksjon som kan forårsake skader slik som blemmer eller hudirritasjon.

 

Når et vannbasert glidemiddel tørker ut på huden, kan det føre til at området blir klebrig eller klissete, siden sukker eller glyserin blir værende etter at vannet blir borte. For å forhindre at dette skjer, har produsentene lagt til fuktighetskremer i det vannbaserte glidemiddelet de produserer. Disse fuktighetskremene har en tendens til å fjerne slike ubehagelige rester og hjelper til å oppmuntre en frisk hud.

 

Siden vannbaserte glidemidler er vannløselige er de ikke gode å bruke under seksuelle aktiviteter som forgår i vann, slik som i et basseng, en dusj eller badekar. Glidemiddelet vil forsvinne i vannet og spre seg, og vann alene gir kanskje ikke nok glidemiddel til å forhindre friksjon og irritasjon. Det er andre glidemidler slik som oljebaserte eller silikonbaserte glidemidler som er bedre å bruke i vann, men det er andre ulemper og restriksjoner for effektivt bruk av disse produktene. Enhver bruker bør lese merkelappene på produktene han eller hun skal bruke for å forsikre seg at man forholder seg til sikkerhetsanbefalingen og at personlig pleie blir forbeholdt.

 

Selv om vannbaserte glidemidler vanligvis ikke inneholder giftstoffer, bør det ikke spises. Det har vanligvis en fæl smak og lukt på grunn av kjemikaliene som blir brukt for å lage det. Selv om noen glidemidler inneholder sæddrepende ingredienser for å forhindre graviditet, finnes det ingen glidemidler som kan alene forhindre graviditet. Glidemidler med sæddrepende ingredienser er ikke lov i Norge. Glidemidler forhindrer heller ikke kjønnssykdommer og bør bruker sammen med andre prevensjonsmidler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *